diumenge, 6 de desembre de 2020

PROJECTE :"ELS BOLETS"

  Ja fa unes quantes setmanes vam iniciar el projecte dels "Bolets". 

Aquest projecte va sorgir per la descoberta que vam fer un dia en una de les plantes de l'aula. 

Per sorpresa de tots/es havien sortit bolets. Aquest fet va cridar molt la curiositat dels infants i a partir d'aquí van anar sortint tot un seguit de preguntes a les quals hem anat donant resposta.

Tot seguit us explicarem algunes de les activitats que hem anat fent. 

Vam buscar informació en diferents llibres i vam descobrir a través de les imatges que no tots els bolets són iguals. Hem anat aprenent i reconeixent els més coneguts i també els hem diferenciat entre els que són comestibles i els que són tòxics. Hem après que no són ni plantes, ni animals, sinó que són el fruit dels fongs.

Hem observat bolets de veritat i hem après a diferenciar les seves parts. Cliqueu la foto!
 

També hem investigat com és el seu cicle de vida. Per descobrir que neixen d'espores, hem fet un experiment. S'agafa un bolet i es talla el peu, després es posa sobre un paper i es tapa amb un got de vidre. Passat un parell de dies, les espores cauen. Les hem vist amb la lupa binocular i ens ha sorprès moltíssim. Cliqueu sobre la foto!

 
També estem cultivant bolets. Vam fer un preparat amb terra i espores i ho vam posar en una capsa que ja venia preparada per cultivar bolets. Al llarg d'aquestes setmanes hem anat regant i observant què passava. Hem pogut veure que primerament sortia el miceli del bolets i mica en mica han anat creixent els nostres bolets. Són xampinyons! N'han sortit uns quants però estan a punt de sortir molts més! 
Mireu les fotos! 


Cap comentari:

Publica un comentari

Cercar en aquest blog