dissabte, 19 de juny del 2021

"GRANS I PETITS MOMENTS"

Hola famílies! Ja hem arribat a final de curs en el qual hem compartit grans i petits moments que de ben segur ens deixaran uns grans records. És ben cert que "Després de moments bonics, queden records inoblidables".

Aquí teniu alguns d'aquests moments, tots ells plens de jocs, sorpreses, il·lusions, imaginació, curiositat, descobriments... que aboquen a un aprenentatge compartit, motivador i significatiu. Cliqueu a les fotografies i podreu veure moltes més fotos.

En el treball de rodes hem fet moltes activitats: jocs de taula, activitats amb les tauletes, d'orientació espacial, de lectoescriptura, jocs de numeració i càlcul... Aquí podreu veure les últimes rodes d'aquest trimestre.

A través d'activitats "d'art" hem treballat diferents tècniques plàstiques, estampació, modelatge, alguns autors... tot amb l'objectiu que els infants s'expressin de manera creativa. Podreu veure algunes de les activitats que hem fet.

Hem fet molts experiments a través dels quals posem en joc el raonament, l'observació, la reflexió, la comprovació... Fem hipòtesis i les compartim. La millor manera d'aprendre és fent, provant i descobrint. Hem experimentat amb la densitat de diferents líquids (oli i aigua), i com reaccionen entre si. 

També hem participat en la fira de la ciència de Girona. Van venir a l'aula l'Alba i en Pep, dos estudiants de la universitat de Girona de magisteri i ens van proposar una activitat amb imants. Vam provar en quins materials s'enganxaven i en quins no i després vam fer un recorregut en un plànol amb una boleta i un imant. Havíem de trobar el camí que arribava fins a l'escola.

Que divertits estàvem el dia del Festival de Primavera disfressats de ratolins! Vam cantar "Debajo un botón" i ho vam fer súper bé!

A part de totes aquestes activitats també hem fet d'altres. En aquesta carpeta podreu veure activitats del treball de simetries, jocs, aquarel·les, una mica de ioga, psicomotricitat... Ah!, i la visita del Tarlà a l'escola.

 

En aquesta carpeta podreu veure algunes de les activitats del nostre projecte "Els rellotges i el pas del temps". El projecte va sorgir per l'interès dels infants pels rellotges de sorra. A partir d'aquí van sorgir moltes preguntes i vam iniciar la nostra recerca. Hem investigat per què hi ha dia i nit, quins tipus de rellotge hi ha, quins van ser els primers que es van inventar, hem fet un rellotge de sol al pati, un de sorra... També hem fet un desplegable amb la nostra història personal de cada un, per observar el pas del temps en nosaltres mateixos. Hem creat una càpsula del temps on hem posat dibuixos, objectes personals, fotografies...i hem decidit que l'obrirem el 2025 i ens tornarem a retrobar.

I per acabar aquest gran projecte hem construït una màquina del temps que ens ha permès fer viatges imaginaris a l'Antic Egipte, a l'època mitjana...i a qualsevol indret que ens ha portat la nostra imaginació. Cada un de nosaltres ha fet la seva pròpia màquina del temps.


 I les sorpreses no s'acaben aquí! La pròxima setmana farem "la festa de l'aigua" i us compartirem més fotos i un vídeo dels nostres viatges en el temps.
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cercar en aquest blog